Taller 7. Usos adolescents de drogues: del carrer a la xarxa, passant pel despatx

Impartit per Jordi Bernabeu (Psicòleg. Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers). SobreDrogues.net

Presentació

Si fem una lectura sobre com estem vivint els usos adolescents de la marihuana veurem que és sempre motiu de polèmica: gairebé tot consum es llegeix com un problema, amb visions esbaixiades –ens costa acceptar que existeixien diferents nivells i gravetats-, amb força polarització –abstinència o abús- i s’utlitza com a pretext i excusa d’altres problemàtiques socials i estructurals.

És frequent analitzar la realitat de les persones adolescents, del fenòmen del consum de drogues i de la prevenció en general sota paràmetres propis d’èpoques passades. I l’escenari actual ha evolucionat força: tant pel que fa a la pròpia adolescència, a la questió del propi consum, les preocupacions socials, les perspectives de futur, pel que fa a la més que possible regulació a mig termini, etc. Com la pròpia situació social en temps de crisi.

Tendim a comparar les adolescències actuals amb les que vam viure els adults d’ara. I el que està clar és que les coses han canviat. I molt: el paper de la família, l’escola, la política, la dimensió social i econòmica, la transició al treball, el molt que s’allarga el període adolescent…

Durant els últims anys els nostres futurs adults han depès cada vegada més de la sobirania del mercat, l’individualisme i de la nostra patològica (hiper) protecció. Les nostres carrinclonesfòrmules comunicatives han provocat que els xavals cada vegada ens vegin com a adults i professionals més allunyats i el que és pitjor, menys referents. Més en un moment en que cal replantejar les lògiques de relació i recerca d’informaciódavant de la que podríem denominar -pel que fa al context 2.0- generació Facebook.

Objectius

§ Facilitar informació general sobre drogues i altres conductes associades.§ Aprofundir en la metodologia d’actuació davant grups d’adolescents i joves.

§ Propiciar la reflexió entorn els diferents enfocs de prevenció i intervenció.

§ Oferir pautes d’actuació en situació de crisi o de conflicte en relació amb el consum de drogues per part dels grups de joves i/o adolescents.

§ Disposar de propostes d’activitats per desenvolupar amb adolescents i joves.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s