Taller 1. Anàlisi del cost-benefici dels projectes en medi obert

A càrrec de Jordi Díaz Gibson (Professor i investigador en educació i innovació col·laborativa. Universitat Ramon Llull-Blanquerna)

Presentació

Enmig d’una devastadora crisi socioeconòmica són moltes les veus que assenyalen la dimensió social com un eix transversal sobre el qual construir una societat millor. La paraula social acompanya avui moltes grans paraules dels nostres temps com ara: economia social, innovació social, valor social, intel·ligència social, empresa social o talent social, entre d’altres. Com si originalment aquestes paraules estiguessin mancades d’uns valors socials d’equitat i justícia.

El valor ha estat calculat històricament amb un llenguatge econòmic: els diners. En l’actualitat observem de forma crítica com els diners no donen informació acurada del valor creat o destruit per part de les persones, empreses o organitzacions socials. Necessitem noves aproximacions per a mesurar el valor social o mediambiental, uns valors que si bé no són rentables a ‘Wall Street’, sí que ho són per a les persones que convivim en aquest planeta.

Aquest taller pretén presentar algunes aproximacions a la mesura del valor social generat per educadors i altres professionals del món social.

Objectius

1. Analitzar críticament els fonaments socioeconòmics que guien la cultura i els horitzons del ‘measurement’: el control vs el creixement.

2. Conèixer aproximacions rellevants a la mesura del valor social.

3. Aprofundir discursivament sobre el sentit i les possibilitats que tenim per a la documentació d’evidències i la mesura del valor social.

Metodologia

Una part d’exposició, petits exercicis/discussions per parelles i posades en comú al final.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s