Èxit de la jornada sobre el procés d’acompanyament amb adolescents

JornadaRedacció Cerdanyola.info

L’Auditori de lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona es va omplir en motiu de la III Jornada ‘El procés d’Acompanyament amb adolescents en medi obert’, organitzada per l’Ajuntament de Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès el divendres 9 de maig.

La III Jornada ‘El procés d’Acompanyament amb adolescents en medi obert’ es va convertir el passat divendres amb punt de trobada de més de 300 professionals de l’educació social van seguir amb atenció la conferència ‘Adolescents i projecte de futur: on és la promesa educativa?’, que va anar a càrrec de Segundo Moyano, director del Programa d’Educació Social Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya.

Segundo Moyano va aconsellar als presents sobre com acompanyar els joves durant la seva etapa adolescent sense jutjar-los i donar-li les bases per deixant-los decidir per si mateixos. Moyano va fer referència a la pel·lícula Gran Torino, dirigida i protagonitzada per Clint Eastwood, com a exemple constant d’acompanyament adolescent i al llibre Diarios de la calle, on la seva autora, Erin Gruwell, professora de secundària, explica les experiències amb el seu alumnat.

La Taula d’Experiències va recollir quatre projectes. Elena Aycant, educadora social del Programa Educación de Calle en Irun, va parlar sobre la Intervenció socioeducativa en Medio Abierto. Vicky Blanco, educadora social i coordinadora del Programa d’Educació de Carrer de Palafrugell, va parlar del projecte dut a terme al seu municipi ‘El carrer com a eina d’intervenció socioeducativa’. L’experiència ‘La Peixera: Educació emocional des del treball en xarxa’ va ser explicada per Oliver Postigo, educador del CSS Roquetes-Trinitat Nova-Canyelles. El darrer en intervenir en la taula d’experiències va ser Jordi Baiget,educador d’acompanyement de vida i expert en humor terapèutic. Baiget va parlar sobre l’humor terapèutic com a eina per empoderar a les persones.

A la tarda, la jornada es va completar amb set tallers simultanis, cadascun d’ells d’àmbits diferent i alhora enfocat a aspectes relacionats amb l’educació del medi obert i els adolescents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s