Es presenta la tercera jornada del procés d’acompanyament amb adolescents per construir el seu projecte de vida

La Universitat Autònoma de Barcelona acollirà el proper 9 de maig la III Jornada: El procés d’acompanyament amb adolescents en medi obert, amb el subtítol sentit i projecte de vida. Unes jornades que parlaran sobre com els adolescents connecten amb sí mateixos, amb els seus desitjos, motivacions i com van descobrint sentit en les seves vides. 

Presentació 2014

La presentació va comptar amb la presència de les alcaldesses de Cerdanyola i Badia, Carme Carmona i Eva Menor, respectivament, i la degana de la Facultat de Ciències de la Educació de la UAB, Núria Gorgorió.

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, diu que al món local preocupa especialment que en aquests temps tan difícils, els joves que han sortit del sistema educatiu i/o no troben feina, desenvolupen gran part de la seva vida a les ciutats i els seus carrers i cal ajudar-los i orientar-los per poder construir el seu projecte de vida.

Per a l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, fer aquests tipus de jornades on els municipis poden compartir les seves experiència és tot un mètode d’aprenentatge, si a més es pot comptar amb la comunitat universitària.

Tanmateix, es reflexionarà com, des de l’acompanyament educatiu, i especialment en el medi obert, els professionals poden afavorir aquesta descoberta i facilitar la creació de projectes de vida enriquidors que trenquin les limitacions que el propi jovent ha anat interioritzant, segons explica el tècnic municipal de Cerdanyola, Àngel Rosell.

Finalment, per la degana de la Facultat de Ciències de la Educació de la UAB, Núria Gorgorió, qui hauria d’estar realment agraït és la Universitat Autònoma, perquè, si bé normalment la transferència es fa de la Universitat cap a la societat, en aquest cas és tot just a l’inrevés.

Els tallers que s’impartiran seran: Creació de la identitat a través de les xarxes socials, Ser i créixer. Qui sóc? Què faig en aquest món, Participació dels adolescents en la pròpia recerca del sentit, Aprendre a mirar. Explorar oportunitats per trobar idees, entre d’altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s