Més de 200 persones a la II Jornada El procés d’acompanyament amb adolescents en medi obert

La II Jornada El procés d’acompanyament amb adolescents en medi obert coorganitzat per la Fundació Casal l’Amic, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Badia del Vallès i la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili ha estat un èxit de participació. Aquesta activitat formativa s’ha dut a terme el dia 16 de maig de 2013 al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) a partir de les 9h del matí fins les 18:00h de la tarda. La participació ha estat superior a l’esperada i han assistit 186 persones i 40 a l’organització.

La jornada ha començat amb la presentació de la jornada a càrrec de Encarnació Ricart (Vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la URV), Carme Borbonés (Presidenta honorífica de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV), Eva Menor (Alcaldessa de Badia del Vallès), Victòria Pelegrín (Tinent alcalde de Serveis a les persones de l’Ajuntament de Tarragona) i Jordi Navarro (president de la Fundació Casal l’Amic). Seguidament, la ponència d’obertura ha anat a càrrec d’Olivier Noël, sociòleg, que ha impartit Processos d’aprenentatges mutus i poder d’acció. Abans de la pausa, s’ha desenvolupat la taula política amb la participació de Anna Solé (CiU), Salvador Mestre (ERC), Eva Menor (PSC), Arnau Funes (ICV) i José Ibort (C’s) i moderat per Sara Sans, presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona. Finalment, ha sigut moment de la part més pràctica amb les taules d’experiències amb Jon Etxeberria (educador social a Asociación Navarra Nuevo Futuro, projectes socioeducatius, membre de HeziZerb elkartea i dinamitzador de Dynamolnternacional Street Workers Netwoek a España), José Manuel Valenzuela i Diego Cuadrado, del programa “educándonos, educar per transformar” de la Fundación Pioneros i Janet Garcia i Ester Fortuny, del projecte educatiu d’entorn. Futbol ciutat de Lleida. L’objectiu d’aquest dia ha sensibilitzar i evidenciar les potencialitats de la tasca socioeducativa desenvolupada al carrer i oferir eines i estratègies socioeducatives en medi obert.

La Jornada ha comptat amb espais de fonamentació teòrica, d’opinió i reflexió; d’interlocució política; una taula d’experiències i uns tallers de treball col·laboratiu. A la tarda, ha estat el torn dels tallers a càrrec de Judit Vallès, cap de programa de la Fundació Ferrer i Guàrdia, César Muñoz, consultor Internacional d’Infància, Joventut i Participació Ciutadana, Pau Rausell, professor del Departament d’Economia Aplicada de la UV i Àngel Záfores, coordinador dels Educadors Socials de l’IMSST i amb la col·laboració dels educadors de carrer de la Fundació Casal l’Amic i Badia del Vallès.

Gràcies a tots per la vostra participació i molta educació de carrer!

ImageImageImageImage

IMG_0334

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s